Canon PowerShot G12 on ensimmäinen G-sarjan kamera, jossa on Canonin erityinen HS System. Se parantaa kuvanlaatua myös suurella ISO-herkkyydellä kuvattaessa. 10,0 megapikselin CCD-kenno, hybridikuvanvakain ja DIGIC 4 -prosessori ovat edesauttamassa kuvanlaatua heikoissa valaistusolosuhteissa.
Suuret ISO-herkkyysarvot mahdollistavat lyhyiden valotusaikojen käytön. ISO-herkkyyden säätäminen onnistuu 1/3 arvon askelin. Kamerassa on myös automaattinen säätömahdollisuus, jonka avulla voidaan ohjelmoida kuvauksen aikana käytettävä suurin ISO-herkkyys, jotta saavutetaan paras mahdollinen tasapaino kuvanlaadun ja valotusajan välillä. Erittäin heikossa valaistuksessa voidaan käyttää hämäräkuvausohjelmaa, jonka ISO-herkkyys on jopa 12 800. ISO-herkkyyden ja valkotasapainon voi säätää haluamallaan tavalla ja tallentaa siten myös heikosti valaistun kuvauskohteen tunnelman. Nopeasti liikkuvat kohteet voidaan kuvata jatkuvalla kuvauksella 4,2 kuvan sekuntinopeudella. Kamerassa on monipuolisten käsisäätöjen lisäksi myös Smart Auto –valotusohjelma, jonka näkymäntunnistustekniikka analysoi näkymän ja valitsee parhaat mahdolliset asetukset 28 vaihtoehdosta.
Optisen kuvanvakaimen ansiosta Canon PowerShot G12 -kameralla voidaan kuvata noin neljä askelta pidemmillä valotusajoilla kuin ilman kuvanvakainta terävien kuvien saamiseksi. PowerShot G12:ssa on myös hybridikuvanvakain, joka lisää optisen kuvanvakaimen tehokkuutta makrokuvauksessa. Koska PowerShot G12 pystyy tarkentamaan jopa 1 cm:n päähän kohteesta, kuvaajan pieninkin sivuttainen liike voi heikentää kuvanlaatua. Hybridikuvanvakain korjaa sekä kallistuvasta että pystysuuntaisesta kameran tärähtelystä johtuvaa epätarkkuutta, jota ilmenee etenkin suurilla suurennuksilla. PowerShot G12 -kamerassa on myös uusi liikkuvien kohteiden automaattitarkennustila, jonka ansiosta kuvaaja voi valita kuvan keskeltä haluamansa kohteet ja seurata niitä niiden liikkuessa.
PowerShot G12 -kamerassa on 28 mm:n laajakulmaobjektiivi joka on kehitetty Canonin EF-objektiivien prosesseja ja laatustandardeja käyttäen. Siinä on 5x optinen zoom ja sen valovoima on f2.8 – 4.5. Pieni objektiivi vetäytyy kameran rungon sisään kun se ei ole käytössä.
PowerShot G12:ssa on 2,8 tuuman kääntyvä PureColor II VA -nestekidenäyttö. Kääntyvä näyttö mahdollistaa otoksen helpon rajauksen useista eri kulmista, mikä on kätevää esimerkiksi maan tasalta tai pään yläpuolelta kuvattaessa. PowerShot G12 mahdollistaa useiden eri kuvaustyylien käytön, sillä siinä on optinen etsin ja dioptrian säätömahdollisuus. Kuvan ottamisen jälkeen voidaan käyttää kiinteää RGB-histogrammia toiston aikana, eli valotuksen tarkistaminen yksityiskohtaisesti on mahdollista heti kuvan ottamisen jälkeen.
PowerShot G12 -kamerassa on uusi elektroninen vesivaakatoiminto. Näyttöilmaisimen avulla käyttäjät voivat sekä pysty- että vaakakuvauksessa tarkistaa, että kamera on suorassa. Monikuvasuhdekuvauksen formaattien 3:2, 4:3, 1:1, 16:9 ja 4:5 avulla voidaan kuvata kohteen ja käyttötarkoituksen mukaisesti, eikä kuvia tarvitse käsitellä jälkikäteen.
PowerShot G12 on ensimmäinen G-sarjan malli, jolla voidaan tallentaa stereoäänellä varustettuja 720p:n teräväpiirtovideoita 24 kuvan sekuntinopeudella. Videokuvauksessa on valittavissa myös miniatyyritehoste, jonka avulla video-otokseen voidaan lisätä kokonaan uusi ulottuvuus käyttämällä pieniä kuvataajuuksia ja luomalla siten dramaattisia ja vaikuttavia intervallityyppisiä videoita, joissa kohteet näkyvät pienessä mittakaavassa. CEC-yhteensopivan HDMI-liitännän kautta videoita ja kuvia voi katsella teräväpiirtotelevisiosta ja katselua hallita television kaukosäätimellä.
Laajan dynaamisen alueen tilan avulla voidaan tallentaa suurikontrastiset näkymät. Jalustaa käytettäessä PowerShot G12 ottaa kohteesta kolme kuvaa erilaisella valotusasetuksella, minkä jälkeen se analysoi otokset ja yhdistää ne kamerassa yhdeksi kuvaksi. Näin lopullisessa otoksessa valo- ja varjoalueet muistuttavat tarkasti kuvaajan näkemää näkymää. Osana i-Contrast-prosessointia PowerShot G12 -kamerassa voidaan säätää dynaamisen alueen korjausta, joka estää kirkkaiden kohtien ylivalottumisen ja parantaa tummien alueiden yksityiskohtia. Sävynkorjaus-toiminnon avulla kuvan varjokohtia voidaan kirkastaa ja tuoda siten esiin niissä näkyviä yksityiskohtia.
PowerShot G12:ssa voidaan käyttää useita erilaisia lisävarusteita. Suoraan objektiiviputkeen kiinnitettävän suodinsovittimen FA-DC58B avulla kamerassa voidaan käyttää Canonin 58 mm:n suotimia, kuten pyöröpolarisaatio-, ND-, suoja- ja UV-suotimia. FA-DC58B liikkuu objektiivin mukana zoomauksen aikana ja estää siten vinjetointia zoomin laajakulmapäässä ja mahdollistaa suotimen käytön objektiivin koko optisella zoomausalueella. Salamakenkää käyttämällä kameraan voidaan kiinnittää Canonin EX Speedlite -salamalaitteita. Näin kuvaaja voi lisätä käytettävissä olevaa salamatehoa tai käyttää ulkoista salamaa keskiökytkentäjohdon OC-E3 avulla. Lisävarusteena saatava vesitiivis kotelo suojaa kameraa jopa 40 metrin syvyydessä.
Eye-Fi connected functions -toiminnot tukevat sisällön kätevää langatonta siirtämistä, joten voit ladata kuvia jaettavaksi Internetin välityksellä. Kameran käyttöliittymässä on erityinen kuvakkeilla toteutettu Eye-Fi-osio, joka kytkee automaattisen virrankatkaisun pois käytöstä, kun Eye-Fi-kortti lähettää tietoja.
Canon PowerShot G12 – tärkeimmät ominaisuudet
- HS System
- Herkkä 10 megapikselin CCD-kenno
- 28 mm:n laajakulmaobjektiivi, 5x zoom ja hybridikuvanvakain
- Kääntyvä 7,0 cm:n (2,8 tuuman) nestekidenäyttö, vesivaaka ja optinen etsin
- Etupuolen valitsin, täydet käsisäädöt ja RAW-tallennus
- Teräväpiirtovideot ja HDMI-liitäntä
- Laajan dynaamisen alueen tila
- Smart Auto -valotusohjelma
- Monikuvasuhdekuvaus
- Kattava lisävarustevalikoima
Canon PowerShot G12 on saatavilla lokakuusta 2010 alkaen. Suositusvähittäishinta on 589 euroa.
Mistä saan tarkan käyttöohjeen. Kameran mukana oli vain aloitusopas. Kai sen voi jostakin saada valmiinakin eikä vain internetistä hakemalla? Ainakin tarkka linkki pitäisi saada tulostukseen ja jokin vastaus tähän kysymykseen ainakin.
[…] kiinnostuit, lue lisää täältä. Aiheet: Blog 3 kommenttia Seuraavaan […]